GZ-Psycholoog: Susan Bergsma


Susan is sinds 2012 werkzaam als psycholoog. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit Twente (masterrichting 'geestelijke gezondheidsbevordering'). In 2015 is Susan gestart met de GZ-opleiding (afgerond in 2017). Als GZ-psycholoog voldoet zij aan de wettelijke opleidingseisen voor registratie in het BIG-register. Haar BIG-nummer is 19923456125.

Tijdens haar loopbaan heeft zij cursussen gevolgd in EMDR, cognitieve gedragstherapie en schema-therapie. Zij heeft ervaring in zowel de basis GGZ als de specialistische GGZ. Daarnaast heeft Susan als groepsbehandelaar aan verschillende groepen therapie gegeven. Zij houdt haar kennis up-to-date door met regelmaat cursussen te volgen en door deel te nemen aan een intervisiegroep.

In 2019 is Susan gestart met haar praktijk, om haar eigen visie op zorg zo volledig mogelijk uit te kunnen voeren. Zij vindt het belangrijk dat haar cliënten zich gehoord en begrepen voelen en dat er ruimte is om een vertrouwensband op te bouwen. Alleen vanuit een veilige basis is het mogelijk om te groeien en te ontwikkelen en daarmee het welbevinden te vergroten. 

Susan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP) en aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van de NVGzP. Zij onderschrijft de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).


Cliënt ervaringen

"Susan is een vriendelijke, rustige, vlotte vrouw en ik vind haar erg makkelijk benaderbaar. Ze stelde me snel op mijn gemak en kon duidelijk aangeven welk traject we gingen volgen en hoe dit eruit zou zien. Hoewel ik erg op zag tegen de therapie voelde me ik me bij Susan op mijn gemak en heb ik me niet ongemakkelijk gevoeld."

 "Ik ben bij Susan gekomen i.v.m. een depressie/burnout. Ze heeft me in 9 (zeer prettige) gesprekken hierdoor heen geholpen. Wat ik altijd fijn vond is het begrip dat ik van haar kreeg, ik voelde me vrij om alles te vertellen wat me dwars zat. Ik keek er dan ook naar uit om weer naar haar toe te gaan".

"Susan is een vriendelijke psycholoog,  ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Zodat ik mijn gevoelens en problemen in een fijne sfeer kan bespreken. Zij maakt de problemen inzichtelijk voor mij: door te tekenen op een whiteboard hoe de problemen ontstaan, in een soort schema, daardoor  komt er inzicht en bewustwording van patronen in mijn leven. Ook had ik EMDR therapie en dat had een gunstig effect. Èn ze onthoudt veel van wat ik vertel en komt er op terug als ik weer een probleem heb. Daardoor kreeg ik veel inzichten in mijn gedachten en gevoelens. Ik vind Susan inlevend èn gericht op de  juiste behandeling!"


 
E-mailen
Bellen
Map
Info